shiatsu massage

Wat is Shiatsu-massage?

Shiatsu massage is ontstaan in Japan en is gebaseerd op traditionele Japanse en Chinese geneeskunde. De theorie achter deze techniek is dat ons lichaam uit energie bestaat en wanneer deze energie geblokkeerd raakt, ontstaan er verschillende aandoeningen. Shiatsu is ontwikkeld als een manier om blokkades te verwijderen en lichaam en geest op één lijn te brengen.

De term shiatsu betekent ‘vingerdruk’, wat deze techniek perfect beschrijft. Tijdens een shiatsu massage oefent je therapeut met druk op zijn of haar duimen, ellebogen, knieën of voeten kracht uit op drukpunten op je lichaam. Daarnaast richt shiatsu zich op het roteren en strekken van de ledematen en gewrichten.

Omdat een Shiatsu-massage gericht is op drukpunten, is het mogelijk om volledig aangekleed te zijn bij ontvangst. Als u een stoelmassage ontvangt, is het zeer waarschijnlijk dat uw massagetherapeut een Shiatsu-massagetechniek gebruikt.

De voordelen van Shiatsu massage

Van shiatsu massage is aangetoond dat het een positief effect heeft op veel problemen, waaronder:

Om de voordelen van deze massage te begrijpen, is het belangrijk om de geschiedenis ervan te kennen. De westerse geneeskunde benadert ziekten als problemen die opgelost moeten worden, meestal met een pilremedie, terwijl men in het Oosten denkt dat lichaam en geest in balans moeten zijn met de omgeving. Shiatsu is gebaseerd op het holistische systeem van de traditionele Chinese geneeskunde.

Voordelen van het ontvangen van een Shiatsu massage

img 35 copyright

Massage makes your day & life better

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *